2011. április 24., vasárnap

Puritans Multi mega minerals 90db - Jelenlegi ára: 4 200 Ft

Rövid leírás:
Az ásványi anyagok és nyomelemek létfontosságúak, de a szervezet előállításukra nem képes. Hiányuk működési zavarokhoz, betegségekhez vezethet. Nyomelemekből (cink, mangán, vas, réz, szelén, króm, molibdén) naponta mindössze néhány ezred vagy milliomod grammnyit használ fel a szervezetünk, ennek ellenére elengedhetetlenek egészségünk megtartásához. Ásványi anyagokból (kalcium, magnézium, kálium) nagyobb mennyiségre van szükségünk.
Kiterjesztett leírás:
Az ásványi anyagok és nyomelemek létfontosságúak, de a szervezet előállításukra nem képes. Hiányuk működési zavarokhoz, betegségekhez vezethet. Nyomelemekből (cink, mangán, vas, réz, szelén, króm, molibdén) naponta mindössze néhány ezred vagy milliomod grammnyit használ fel a szervezetünk, ennek ellenére elengedhetetlenek egészségünk megtartásához. Ásványi anyagokból (kalcium, magnézium, kálium) nagyobb mennyiségre van szükségünk. Az ásványi anyagok és nyomelemek számos biokémiai folyamatban együttesen vesznek részt és erősítik egymás hatását.
A kalcium az egészséges csontokért és fogakért felelős, segíti a vas hatékony felszívódását, nélkülözhetetlen az idegrendszer működéséhez és az ingerületek vezetéséhez.
A magnézium az idegek és az izmok hatékony működésének egyik alapfeltétele, és fontos szerepet tölt be abban a folyamatban, amellyel a vércukor energiává alakul át. A kalcium és a magnézium együttesen segíti a normális szívműködést és vérkeringést.
A vas a vörösvértestek (hemoglobin) képzéséhez és bizonyos enzimek keletkezéséhez szükséges.
A réz nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a vas be tudjon épülni a hemoglobinba.
A króm nélkül nincs megfelelő szénhidrát-anyagcsere.
A jód a pajzsmirigy, a mangán az emésztőenzimek megfelelő működéséhez szükséges.
A molibdén a szénhidrát- és a zsíranyagcserét segíti elő, a vas hasznosításáért felelős enzim fontos része.
A kálium a szervezet só-víz háztartását szabályozza.
A szelén fontos antioxidáns, lassítja a szövetek öregedését, javítja a szervezet ellenálló képességét a daganatos megbetegedésekkel szemben.
A cink elengedhetetlen az immunrendszer működéséhez, ellenőrzi és irányítja a szervezetben az anyagcsere-folyamatokat, az enzim rendszerek munkáját, fenntartja a sejtek épségét, elengedhetetlen a fehérjeszintézishez.
A csontritkulás világszerte 200 millió nőt és férfit érintő betegség, amely becslések alapján a 60-70 évesek egyharmadát, a 80 év felettiek kétharmadát sújtja. Magyarországon 800 ezer - 1 millió főre becsülhető a betegek száma (2/3 arányban nők, 1/3 arányban férfiak).
Aki még nincs benne ebben a statisztikában, annak is évente 1% kalcium távozik a csontvázából, amitől 60-70 éves korára már csak az eredeti érték töredéke marad. A mangán kölcsönhatásban van más ásványi nyomelemekkel és részt vesz a csontképzésben is. A molibdén nélkül a kalcium beépülése a csontszövetbe nem lehetséges. A vas, a réz és más ásványi elemek, a D-vitamin és a C-vitamin szerepe is fontos a csontok anyagcseréjében.
Tartalmaz: növényi cellulózt, kroszkarmellózt, növényi sztearinsavat, kalcium-szilikátot, zselatint, szilícium-dioxidot, növényi magnézium-sztearátot, szóját, tőkehalat.
Nem tartalmaz: mesterséges színezőanyagot, ízesítőt, tartósítószert, cukrot, tejet, laktózt, glutént, élesztőt, nátriumot.


Jelenlegi ára: 4 200 Ft

Az aukció vége: 2011-04-29 13:42
. Puritans Multi mega minerals 90db - Jelenlegi ára: 4 200 Ft