2011. szeptember 18., vasárnap

Flavitamin Jód Kapszula 100 db - Jelenlegi ára: 2 400 Ft

Flavitamin Jód Kapszula 100 db
Flavitamin Jód bio étrendkiegészítő kapszula.
Szervezete nem képes elegendő jódot termeli, ezért táplálék és ivóvíz révén kell a jódszükségletet kielégíteni.
A közelmúltban történt nukleáris katasztrófa által előforduló radioaktív jód előfordulása miatt fokoziottan szükséges a természetes jód bevitele a szervezetünkbe.
A pajzsmirigyet telíteni kell jóddal, így megelőzhető a radioaktív jód raktározása.
A pajzsmirigy olyan az életünkben, mint a sebességváltó a kocsiban. Ha apajzsmirigy kevés hormont termel, az életműködések lelassulnak. A pajzsmirigy feladatát az általa termelt hormonok révén látja el, ezek képződéséhez pedig jódra van szüksége.
Szervezetünk nem képes jódot termelni, ezért a táplálék és az ivóvíz révén kellene a napi 150 mikrogramm jód szükségletünket kielégyteni.
A magyar emberek jód ellátása azonban jelenleg elégtelen, ivóvizeink jód tartalma mindig alacsonyabb volt, mint a tengerpattal rendelkező országokban. A mostani jódhiény fő oka az ivóvizek klórzása, mely számottevően hatástalanítja a szervezetünkbe korábban így bekerülő jódot. A magyar emberek vízivási szokásait vizsgálva megállapítható, hogy az emberek 80%-a jódhiányban szenved hazánkban (cikk: Dr Czeizel Endre www. viranyosklinika. hu ). Az alapvető magyarországi jód hiány és a fukushimai atomerőmű által okozott nukleáris katasztrófa által okozott radioaktív jód előforduláűsa miatt szükséges lehet a természetes jód bevitele a szervezetünkbe.
A Sugáregészségügyi Kutató Intézet főigazgatója felhívta a figyelmet arra, hoyg az elmúlt heti radioaktív jód előfordulásának mérési eredményei, tehát a levegő sugárszennyezettsége a szokásos arány 5-10x értékét mutatja Budapesten.
Védekezés a radioaktív jód ellen!
Mivel a pajzsmirigy raktározza a jódot, ilyen esetekben fennáll aveszély, hogy nagy koncentrátumban gyűlik fel a radioaktív jód a pajzsmirigyben. Ilyen esetben a pajzsmirigyet telíteni kell jóddal, így megelőzhetjük a radioktív jód raktározását.
Taurin és jód tartalmú Flavin étrendkiegészítő kapszula polifenol tartalommal.



Jelenlegi ára: 2 400 Ft

Az aukció vége: 2011-09-25 12:58
. Flavitamin Jód Kapszula 100 db - Jelenlegi ára: 2 400 Ft